Nova deixalleria a Palaudàries

La nova deixalleria de Palaudàries es va inaugurar el dissabte 29 de març, a les 12 h. Aquesta instal·lació de recollida selectiva complementarà la que ja funciona al centre des de l’any 1999 i donarà servei a tot el sector occidental del municipi: els barris de Can Salgot, Mas Bo, Can Lledó, Can Roure, Palaudalba i Can Rovira Nou i Can Rovira Vell, amb un volum total de població d’uns 5.000 habitants.

Aquesta és una instal·lació que es va comprometre en el contracte de gestió de residus de l’any 2006, en època del govern de ERC i ICV-EUiA. Els dubtes i les reticències de l’equip de govern actual han ajornat fins avui la seva execució. Recordem que els diferents grups ara al govern tenien opinions contradictòries sobre el destí d’aquest equipament.

nachosimon3043iigarum-1.jpg

nachosimon3059iigarum.jpg

•La deixalleria de Palaudàries té una superfície de 3.500 m2 i dos nivells per facilitar la descàrrega dels residus des dels vehicles als contenidors. El seu disseny facilita l’entrada i sortida tant de vehicles particulars com dels camions per retirar els contenidors plens. Des del punt de vista urbanístic i paisatgístic, la deixalleria s’ha construït en un terreny d’equipaments que queda protegit visualment del carrer de Palau per una pantalla vegetal.

•Les obres han costat uns 250.000 euros, dels quals 148.000 euros els ha subvencionat l’Agència de Residus de Catalunya, organisme adscrit al Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. A la inauguració hi va assistir Genoveva Català, gerent de l’Agència Catalana de Residus de Catalunya, va excusar la seva assistència el president del Consorci de Residus del Vallès Oriental i alcalde (PSC) de Parets, Joan Seguer.

El dia 1 de novembre de 2006, l’ajuntament publica:

• L’establiment dels serveis de proximitat als usuaris farà properament un nou pas amb la construcció de la nova deixalleria, que servirà per als barris de ponent del municipi, principalment Can Rovira, Can Roure, Palaudalba, Can Salgot, Mas Bo, Can Lledó, i també part de Pinedes del Vallès.

• Recordem que l’actual instal·lació està a l’est de Lliçà, a la zona del Pla, cosa que fa incòmode i complicat l’accés a aquest servei a bona part de la població. A més, la política de foment de l’ús d’aquest equipament l’ha portat al límit de capacitat en molts moments.

• La nova deixalleria de Palaudàries se situarà als terrenys del camí de Palau, en la connexió entre els barris de Can Rovira i la centralitat de Palaudàries. Aquests terrenys tenen l’avantatge d’estar en una zona propera a tota la centralitat, però a molta distància dels habitatges i altres equipaments. Es tracta de terrenys de cessió del Pla Parcial de Can Rovira Sud, que es va urbanitzar l’any 1999. Per situar l’emplaçament, s’aprofitarà l’accés i el camp que queda envoltat de bosc que hi ha en aquests terrenys. L’equipament disposarà d’una deixalleria d’entre 1200 a 1400 m2, amb accés a diferent nivell per millorar l’accessibilitat als contenidors, i també diposarà d’una nau on es guardaran els vehicles dels serveis de neteja viària i recollida d’escombraries.

• Amb aquest nou equipament el municipi disposarà de dues deixalleries , entre les quals podran triar els usuaris, segons que els sigui més còmode.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s