L’ajuntament posa en perill la continuïtat de més de 420 llocs de treball

El Periódico informa que les compensacions que exigeix l’ajuntament fan inviable la planta industrial, que actualment dóna feina a 420 treballadors

Segons el diari “Després de superar una dura reestructuració, la fàbrica de la multinacional alemanya Bosch a Lliçà d’Amunt, amb 420 treballadors, s’enfronta ara a una altra amenaça de naturalesa diferent. L’ajuntament ha exigit a la companyia una compensació milionària pel canvi de qualificació del solar que ocupa la factoria”  l’empresa  hauria de pagar molts diners , ” L’empresa ha advertit als sindicats i al consistori que les compensacions, valorades en 18 milions, són inassumibles.”

En la notícia s’explica que “El POUM soluciona una vella irregularitat al qualificar d’industrial la zona del municipi on s’ubica des dels anys 80 la factoria afectada, considerada fins ara com a agrícola, segons van indicar diverses fonts pròximes a la negociació. Com a conseqüència de la revalorització dels terrenys, el consistori exigeix compensacions que inclouen una reforma d’un poliesportiu, la cessió d’un solar i la construcció d’una rotonda.”

“El conflicte es va iniciar durant l’exposició pública del POUM al setembre. Des d’aleshores, els responsables municipals han mantingut diverses reunions amb l’empresa per tractar les discrepàncies, que afecten també una quantificació de les compensacions que fa el consistori sensiblement inferior als càlculs de la companyia.

PRÒXIMA REUNIÓ NEGOCIADORA / Un portaveu de Bosch es va limitar a assegurar que confien que el conflicte es recondueixi. La direcció de l’empresa té previst reunir-se en els pròxims dies amb l’alcalde de Lliçà d’Amunt -municipi governat per una aliança entre el PSC, CiU i PP- en un nou intent de buscar una solució que garanteixi el futur dels centenars d’empleats de la factoria. L’alcalde, Ignasi Simon, no va respondre ahir a les trucades ni els correus d’aquest diari.”

“La Generalitat ha seguit el procés tot i que sense intervenir-hi de forma directa. La situació ha sembrat, una vegada més, la incertesa a la plantilla, que s’ha reduït en 150 persones en els últims mesos amb l’aplicació d’un pla de baixes voluntàries. Representants dels sindicats UGT i CCOO es van reunir la setmana passada amb el regidor d’urbanisme i altres responsables municipals per expressar-los la seva preocupació per la situació i advertir-los del risc que pateix la factoria.”

TANCAMENTS I VENDES / La planta de Lliçà pertany a la divisió de frens per a automòbils del grup alemany, immers en una reestructuració que ha suposat el tancament d’una factoria amb un centenar d’empleats a Pamplona i la venda d’una part del negoci a la japonesa Akebono.

Els sindicats ja preparen mobilitzacions en contra de l’ajuntament si no flexibilitza la seva posició. «Les compensacions exigides, juntament amb les pèrdues acumulades -137 milions des del 2005-, suposen assenyalar amb una creu la fàbrica de Lliçà», va assegurar Emili Castells, dirigent d’UGT a l’empresa.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s