Morrut roig

Segons l’ajuntament de Lliçà d’Amunt, la Generalitat ja no farà el tractament de palmeres afectades pel morrut roig. A partir d’ara, els propietaris de palmeres afectades a Lliçà d’Amunt han d’assumir el tractament.

L’ajuntament culpa al Departament d’Agricultura d’aquest greuge entre els exemplars tractats gratuïtament i els que no es tractaran per part de l’administració.

Segons el web municipal, “per compensar el greuge respecte dels propietaris a qui sí que es va fer el tractament, de manera extraordinària es donen dues alternatives que fins ara no eren autoritzades” a Lliçà d’Amunt:

1. Es podran cremar les restes de les palmeres afectades a les parcel•les. Caldrà fer la comunicació de crema habitual a l’ajuntament de Lliçà d’Amunt i caldrà assegurar que es cremen íntegrament totes les restes, per evitar la propagació de l’insecte.

2. Es podran portar les restes de palmera a la deixalleria de Palaudàries. S’estan fent tràmits amb la deixalleria del centre de Lliçà, perquè també puguin acceptar les restes de palmeres afectades.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s